Texas chili med bakade potatishalvor & röd sås
Ett riktigt mumsigt recept som kommer ifrån citygross matkasse.

800 g potatis
1,5 msk olivolja
0,5 tsk flingsalt
Ca 600 gram nöt innanlår
1 gul lök
0,25 vitlök
0,5 röd chili
1 msk olivolja
1 tsk chilipeppar
1 tsk spiskummin
1 pkt krossad tomat
0,5-1 tsk salt
1 tsk oregano
1,5 msk olivolja
0,5 tsk flingsalt
Ca 600 gram nöt innanlår
1 gul lök
0,25 vitlök
0,5 röd chili
1 msk olivolja
1 tsk chilipeppar
1 tsk spiskummin
1 pkt krossad tomat
0,5-1 tsk salt
1 tsk oregano
- Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta av potatisen och dela den på hälften. Lägg den på en plåt med skalsidan ner, ringla över olivolja och salta.
- Skär köttet i skivor och strimla det sen fint. Skala och strimla löken och vitlöken. Kärna ur och finhacka hela chilin.
- Värm upp olivolja i en stekpanna. Stek chilipulver och spiskummin i ca 30 sek. Lägg i kött, 0,5 chili, lök och vitlök. Stek i ett par minuter. Häll sen i krossad tomat och smaka av med salt och oregano. Puttra tills det är dags att äta.

Kommentarer
Trackback