Lussebullar!
Ett måste till lucia är ju lussebullar, så min eftermiddag har bestått av massa bak!
Det blev lussebullar (saffransbröd) från Mildas receptbok Julens goda.. kan beställas gratis här: http://www.milda.se/receptbok/
Sedan passade jag på att prova att göra Bakpulver bröd.. Det kan jag rekommendera om man, som i mitt fall vill ha något gott bröd till maten!
Bakpulverbröd!
8 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1 tsk salt
3 tsk bakpuler
1 ägg
2 1/2 dl vatten
till pensling:
1 ägg
sesamfrön & havregryn
Blanda de torra ingredienserna i en skål, gör en grop i mitten och ha i ägget och ca hälften av vattet. Börja arbeta in mjölet, lite i taget. Tillsätt mer vatten efterhand tills du får en smidig deg. Ha upp degen på väl mjölat bakbord och dela den i 12 lika stora bitar. Rulla till runda och jämna bollar som du lägger på en bakplåtspappersklädd plåt. Pensla med ett uppvispat ägg och strö sesamfrön och havregryn över. Grädda i 200 grader i ca 15 minuter eller tills bröden fått fin färg.
Receptet lånat av: http://www.linneasskafferi.se/
Det blev lussebullar (saffransbröd) från Mildas receptbok Julens goda.. kan beställas gratis här: http://www.milda.se/receptbok/
Sedan passade jag på att prova att göra Bakpulver bröd.. Det kan jag rekommendera om man, som i mitt fall vill ha något gott bröd till maten!
Bakpulverbröd!
8 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1 tsk salt
3 tsk bakpuler
1 ägg
2 1/2 dl vatten
till pensling:
1 ägg
sesamfrön & havregryn
Blanda de torra ingredienserna i en skål, gör en grop i mitten och ha i ägget och ca hälften av vattet. Börja arbeta in mjölet, lite i taget. Tillsätt mer vatten efterhand tills du får en smidig deg. Ha upp degen på väl mjölat bakbord och dela den i 12 lika stora bitar. Rulla till runda och jämna bollar som du lägger på en bakplåtspappersklädd plåt. Pensla med ett uppvispat ägg och strö sesamfrön och havregryn över. Grädda i 200 grader i ca 15 minuter eller tills bröden fått fin färg.
Receptet lånat av: http://www.linneasskafferi.se/


Kommentarer
Trackback