Kokoskaka med chokladkräm

Kaka
3 ägg
2 dl strösocker
280 g kokosflingor
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
150 g smör
Chokladkräm
250 g choklad
1 dl vispgrädde
75 g smör
Sätt ugnen på 175°C
Smält smöret till kakan
Vispa ägg och socker vitt och pösigt, tillsätt alla torra ingredienser och sist smöret
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform, häll i smeten och jämna till så kakan blir jämntjock
Baka i nedre delen av ugnen i ca 30-35 min, låt kakan svalna
Finhacka chokladen och lägg den i en rymlig skål
Smält smöret till chokladkrämen, tillsätt grädden och låt blandningen bli så varm att den nästan sjuder
Häll den varma gräddblandningen över chokladen lite i taget, rör tills all chokladen har smält och du har en jämn smet
Häll krämen över kakan i formen, jämna till och låt stå svalt tills krämen har stelnat

Kommentarer
Trackback